Pretvarjamo 2D dokumentacijo v BIM procese

Imate načrte v PDF ali DWG formatu ali zgolj na papirju in želite nadaljevati z delo v 3D ali BIM? V BIMING imamo izkušen kader za digitizacijo in konverzijo podatkov v CAD in BIM programskih orodjih.

Pretvorba 2D načrtov v “BIM ready”

V BIMING izdelujemo pretvorbo konvencionalnih 2D načrtov v 3D CAD ali v t.i. “BIMready” modele, ki jih strakne uporabljajo za nadaljnji proces v 3D oz BIM okolju. Vhodni podatek – 2D načrt je lahko v PDF ali DWG zapisu, ki ga s pomočjo programa Autodesk Revit pretvorimo v 3D. Vrsta starejših objektov ima dokumentacijo zapisano zgolj v papirni obliki. Tudi tovrstne načrte ali skice lahko digitiziramo v 2D ali 3D obliko.

DWG TO RVT

Modeliranje in 2D, 3D, 4D analize

Na podlagi obstoječih materialov, ki jih imajo lastniki ladij, izdelujemo digitizacijo materialov v obliki računalniških načrtov in 3D modelov. Interno in s partnerji – pooblaščenimi inženirji strojnih in ladjedelniških strok izdelujemo certificirane načrte in analize vseh vrst plovil. Za tovrstno delo uporabljamo programe Autodesk Revit, Plant3D, Aveva, Shipconstructor, Cadmatic, Inventor, Rhino,…