3D skeniranje velikih tovornih ladij

ODZIVNI 24/7; OPERATIVNI GLOBALNO

Smo lastniki pomorskih knjižic, operativni 24/7, po celotnem svetu. Specializirani smo za celovito in strokovno izvedbo preliminarnih tehničnih pregledov in 3D skeniranj na krovu v kratkem času. Izvedenih imamo preko 250 skeniranj na krovu vseh vrst in velikosti tovornih ladij.

3D SKENIRANJE ZA “ČISTEJŠO PLOVBO”

Smo eden vodilnih izvajalcev 3D skeniranja in za izvedbo preliminarnih pregledov/poročil pri študijah vradenj filtrirnih sistemov na tovornih ladjah. Vgradnja EGCS in BWTS je v skladu z regulativo Mednarodne pomorske organizacije (IMO), z dokumentom MARPOL.

Vzvratno inženirstvo – REE

Vzvratno inženirstvo v naši domeni pomeni digitizacijo obstoječega predmeta ali objekta – digitalni zapis geometrije in topografije vidnih površin. Z vzvratnim inženirstvom izdelamo 3D  CAD ali 2D tehnično dokumentacijo, najpogosteje za izdelovanje replik ali novih kosov strojnih elementov. REE se izvaja na podlagi prototipov ali obstoječih elementov, za katere ni izdelane tehnične dokumentacije.

Proces vzvratnega inženirstva vključuje merjenje geometrije in topografije objekta in nato rekonstrukcijo 3D-modela. Za merjenje fizičnega objekta se uporablja profesionalni 3D-sistem za digitizacijo, ki zagotavlja natančnost meritev tudi do 0.01mm. Iz podatkov skeniranja se generira natančno poligonska mreža, ki natančno opiše digitaliziran objekt. S nadaljnjo obdelavo teh podatkov v programskih paketih, kot je npr. GEOMAGIC, se pridobijo površinski modeli (NURBS) ali volumenski CAD modeli (STEP, IGES).